tobk_logga
 

prova-på-workshop i freestyle

Varmt välkomna till prova-på-workshop i freestyle!

Freestyle är en hundsport som bygger på glädje, samarbete, tricks och musik. Det som skiljer den från andra hundsporter är att det inte finns några obligatoriska moment.
Du kan alltså välja det som du och din hund tycker är roligast! Du kan också anpassa tempot helt efter dig själv och din hund. Det passar både unga och gamla, snabba och långsama, stora och små hundar. Det är få hundsporter som har så stor spridning bland raserna.
Många tränar freestyle bara för att göra något roligt tillsammans med sin hund. Andra är aktiva inom andra hundsporter men freestylar eftersom det gynnar samarbetet, arbetsglädjen och relationen.
Eller så blir man, som jag, en freestylenörd som både tränar, tävlar och lär ut freestyle! Den här kursen passar alla ovanstående kategorier.
Du och din hund behöver inga förkunskaper men det är en fördel om din hund kan träna lös bland andra hundar (vill du jobba med kopplad hund så löser vi det). Och nej, du som hundägare behöver INTE kunna dansa!
Vi kommer att jobba mycket med praktiska övningar och, när hundarna och vi behöver vila, så kör vi korta teoripass.
Ett axplock av det vi kommer att ta upp på kursen:
* Freestyle, heelwork to music och teamwork to music - vad är det?
* Användbara grundrörelser och positioner
* Att lära in tricks
* Att kedja momenten
* Belöningar och belöningsplacering
* Att behålla träningsglädjen
* Targets
* Att välja musik
* Musikanpassning
* Att bygga program
* Att använda rekvisita
* Regler och tävling
 

När: 22 september
Tid: 10-14
Pris:
600kr med hund
300kr Åhörandeplats
(utan hund)
Max antal deltagare 8 st.
Minst antal deltagare 6 st.

Var: Torslanda-Öckerö Brukshundsklubb
Runhällsgatan, Torslanda• Kontakt
Marianne Magnusson
marianne@tobk.se

Vem är jag?
Jag heter Jeanette Bergenstav, bor i Torslanda och är freetyleinstruktör. Jag har en collie som fyllde 11 år i höstas och fortfarande är aktiv, en mini-aussie som nyligen debuterat och en dvärgpudel (min dotters).
Jag började med freestyle för nästan sju år sedan. Då var Gizmo fem år gammal, jag var 45, stelopererad och gick på kryckor. Fyra år senare var vi med i freestylelandslaget och tävlade VM i Moskva. Så om vi kan tävla freestyle så kan alla! J
Gizmo och jag har också kvalat till två freestyle-SM och till Agria Freestyle Elite Challenge-finalen . Vi är också inofficiella Nordiska mästare i Teamwork to Music (lag-freestyle) tillsammans med min 14-åriga dotter och hennes pudel efter NM i Danmark 2017. Vi har deltagit i fem TtM-SM och tagit silver fyra gånger.
Jag har skrivit boken ”Hundkul! Trickträning för bästa vänner!” tillsammans med den svenska mästaren i freestyle Nina Roegner.
Vi ser fram emot en riktigt rolig freestyledag!
Jeanette & Gizmo & Cody