tobk_logga
 

Lisa Olausson
 

  • Pedagogiskt ledarskap
  • A1-instruktör
  • Gröntkort
  • Rallylydnadsskrivare
  • Grundmodulen
  • SBK allmänlydnadsinstr pågår klar nov 2019
Jag heter Lisa och är 25 år gammal och bor i Göteborg. Jag är utbildad mätningsingenjör och arbetar inom bygg och anläggningsbranschen.

Jag har alltid velat ha hund sedan jag var liten, men eftersom halva familjen är allergiska så blev det ingen förrän jag flyttade till Trollhättan 2013 för att studera. På våren 2014 hämtade jag hem en liten mellanpudel från Stockholm.

Med min första pudel, Forsfararens Saga har jag lärt mig enormt mycket. Vi började gröna som vi båda var att gå en rallylydnadskurs för Helena Eriksson och jobbade oss upp till fortsättningsklassen ganska snabbt. Nu tränar vi mest rallylydnad på skoj men tanken är att ta oss upp till mästarklass i år. Just nu har vi en kvalificerad start i avancerad.

Samtidigt som vi körde rallylydnad började vi träna viltspår. På 3 raka öppna spår tog Saga hem sitt championat, SEVCH. Våren 2016 började vi träna agility och på hösten gjorde vi vår första start. Våren 2017 började vi tävla på allvar och i december var vi färdiga för klass 3. I år ställs vi för nya utmaningar i både agilityn och rallylydnaden.

Jag har också tränat och tävlat mina föräldrars hund, Sine Cera Circle Of Life ”Freya”. Freya är född 2015 och vi tävlar i tävlingslydnad, rallylydnad och agility. Freya har tyvärr varit sjuk under hösten 2017 vilket gjorde vårt tävlingsår kortare än vad jag hade tänkt mig men nu är hon friskförklarad och redo för att sättas igång igen.

I september 2017 kom det hem en liten mellanpudelvalp, Sine Cera Hecate. Hexa är född i juni 2017 och har påbörjat sina grunder i agility samt i tävlingslydnad.